emw.gr

Οι λόγοι για την επιλογή μετακίνησης με ηλεκτρικό μηχανάκι είναι πολλοί ωστόσο έξι είναι οι σημαντικότεροι.

1. Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης.
Χρειάζεται μόλις 1€ κόστος φόρτισης από μία απλή οικιακή πρίζα για κάθε 400 χιλιόμετρα όταν το αντίστοιχο βενζινοκίνητο μηχανάκι θα χρειαστεί 26€ βενζίνης ενώ στην περίπτωση αυτοκινήτου πχ 1300κ.ε θα χρειαστεί 50€ βενζίνης (το κόστος βενζίνης έχει υπολογιστεί με σημερινή τιμή λίτρου 1,70€).
2. Είναι το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης.
Το να μετακινούμαστε με ηλεκτρικό μηχανάκι συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση των ρύπων της πόλης ενώ μειώνουμε αισθητά το ενεργειακό μας αποτύπωμα (υπολογίστε το ενεργειακό σας αποτύπωμα κάνοντας ένα κλικ στο www.wwf.gr/footprint/. Όσο πιο χαμηλός είναι ο βαθμός σας τόσο καλύτερα).
3. Είναι ασφαλή
Τα ηλεκτρικά μηχανάκια κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια ο λόγος που το επιτυγχάνουν οφείλεται ότι επιταχύνουν και κινούνται με ταχύτητες πιο κοντά στην ταχύτητα ροής του δρόμου.
Τα ηλεκτρικά μηχανάκια μετακινούνται άνετα στους περισσότερους δρόμους των πόλεων ακόμα και εκεί που τα αυτοκίνητα αδυνατούν ενώ το κλίμα της χώρας μας είναι ιδανικό για μετακίνηση με ηλεκτρικό μηχανάκι όλο τον χρόνο.
4. Δεν χρειάζονται σέρβις
Τα ηλεκτρικά μηχανάκια δεν χρειάζονται σέρβις αφού δεν έχουν αλλαγή λαδιών, φίλτρα κ.λ.π ενώ παράλληλα λειτουργούν άμεσα και απροβλημάτιστα μετά από μεγάλο διάστημα ακινησίας σε αντίθεση με τα συμβατικά βενζινοκίνητα μηχανάκια.
5. Δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας
Τα ηλεκτρικά μηχανάκια δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας ενώ διαθέτουν οικονομικότερα ασφάλιστρα.
6. Άμεση απόσβεση αγοράς
Συνήθως αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό μηχανάκι αποσβένεται την αγορά του μετά από ένα ή δύο έτη χρήσης ανάλογα με το μοντέλο (θυμηθείτε ότι τα συμβατικά μηχανάκια χρειάζονται βενζίνη και τακτικά σέρβις σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά μηχανάκια που δεν χρειάζονται) αυτός είναι και ο λόγος που διαθέτουν υψηλή αξία μεταπώλησης.
Αγαπητοί φίλοι της ηλεκτροκίνησης όλος ο κόσμος όλος ο πλανήτης αναπτύσσει οχήματα και τρόπους μετακίνησης που θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Μείνετε ενήμεροι μέσα από τα πολύ χρήσιμα άρθρα της ιστοσελίδας http://www.econews.gr
 

Δείτε το ζεστά.
Η καθημερινή μετακίνηση αλλάζει.