emw.gr

Μειώνεται ο αριθμός των αυτοκινήτων, αδειάζουν οι δρόμοι και η κυκλοφορία γίνεται πιο εύκολη από ποτέ!

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι σίγουρα και το κυκλοφοριακό. Δρόμοι γεμάτοι με αυτοκίνητα, ατελείωτες ουρές, πολύωρη αναμονή και εκνευρισμός, συνθέτουν την εικόνα των δρόμων που συναντά κανείς τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρότερες πόλεις της Ελλάδας. Η έλλειψη υποδομών, οι κακοτεχνίες στους δρόμους αλλά και ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων που κατακλύζουν τους δρόμους της χώρας αποτελούν τις βασικές αιτίες αυτού του προβλήματος. Ωστόσο φαίνεται πως άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού βρίσκουν λύσεις στα κυκλοφοριακά τους προβλήματα μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Μειώνονται τα αυτοκίνητα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι σίγουρα η μείωση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Κατά το παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στα σπίτια τους και κάνουν χρήση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως για παράδειγμα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέτοιες λύσεις ωστόσο συνήθως δεν συγκινούν τους κατόχους των αυτοκινήτων, που προτιμούν να μετακινούνται με δικό τους όχημα, παρά την ταλαιπωρία που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση. Δεν φαίνεται ωστόσο να ισχύει το ίδιο και για τα ηλεκτρικά μηχανάκια. Πρόκειται για ένα έξυπνο μέσο μεταφοράς, οικονομικό και οικολογικό, το οποίο προσφέρει άνεση και ευχέρεια στις μετακινήσεις εντός πόλεως. Σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού τα ηλεκτρικά μηχανάκια έχουν ήδη κατακτήσει τους δρόμους ενώ αντίστοιχη είναι και η τάση που επικρατεί στην Ελλάδα. Τα έξυπνα αυτά οχήματα φαίνεται πως εκτός από τα παραπάνω, συμβάλουν δραστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπρούκλιν. Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών μειώθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης λόγω της αύξησης στη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές έρευνες, το 31% των πολιτών που έκαναν χρήση ηλεκτρικών σκούτερ είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους σπίτι, επιλέγοντας να μετακινηθούν έξυπνα με ένα τέτοιο ηλεκτρικό όχημα. Μάλιστα το 93% των πολιτών εκτιμούν, μετά το πρώτο πείραμα των ηλεκτρικών σκούτερ αλλά και την ραγδαία εξάπλωσή τους στην πόλη, πως πρέπει να κυκλοφορούν περισσότερα ηλεκτρικά μηχανάκια στους δρόμους του Μπρούκλιν για να μειωθεί έτσι ο αριθμός των αυτοκινήτων. 

Σίγουρα, μπορεί το Μπρούκλιν να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ωστόσο μια τέτοια φιλοσοφία μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί και φυσικά να αποδώσει καρπούς και στη χώρα μας. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια αποτελούν έξυπνα οχήματα τα οποία δεν καταλαμβάνουν χώρο, επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με μικρό κόστος. Για παράδειγμα το ηλεκτρικό μηχανάκι EMW 1500W αποτελεί την πλέον συμφέρουσα επιλογή μετακίνησης για όσους θέλουν να κινηθούν γρήγορα μέσα στην πόλη, αποφεύγοντας την κίνηση και κερδίζοντας χρήματα. Χάρη στο ισχυρό του μοτέρ μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο άτομα και κατά συνέπεια να εξυπηρετήσει ιδανικά τις μετακινήσεις εντός πόλεως.

Το μέλλον εντυπωσιάζει

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων ανά τον κόσμο είναι εντυπωσιακά. Όταν επισκέπτεται κανείς μεγάλα αστικά κέντρα όπως τη Βαρκελώνη ή πόλεις της Ιταλίας και της Σουηδίας, συναντά σχεδόν σε κάθε δρόμο και σε κάθε στενό ηλεκτρικά μηχανάκια, ποδήλατα ή αυτοκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση προσφέρει άλλωστε πολλαπλά οφέλη στους πολίτες ενώ παράλληλα διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες μετακίνησης προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καθενός. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια εκτός από την ιδιαίτερα εντυπωσιακή αισθητική που τα χαρακτηρίζει, αλλά και την κομψή σχεδίασή τους, αποτελούν οικονομικές επιλογές μετακίνησης και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αντί να βάζει κανείς το χέρι βαθιά στην τσέπη για βενζίνη, αρκεί να βάλει το ηλεκτρικό του σκούτερ στην πρίζα για μερικές ώρες και μετά θα είναι σε θέση να διανύσει μεγάλες αποστάσεις με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση. Στην Ελλάδα η EMW διαθέτει μια σειρά από τέτοια έξυπνα μοντέλα μετακίνησης, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη αποδοτικότητα.

Τα σύγχρονα αστικά κέντρα αλλάζουν όψη χάρη στα ηλεκτρικά μηχανάκια και την ηλεκτροκίνηση. Οι πόλεις του μέλλοντος θα είναι έξυπνες, λειτουργικές και οικολογικές. Αλλάζοντας τις συνήθειες μας στις καθημερινές μας μετακινήσεις μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη δημιουργία πόλεων χωρίς κυκλοφοριακό χάος, με λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερες οικολογικές επιλογές μετακίνησης και φυσικά λιγότερους ρύπους. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια δεν μας προσφέρουν απλά περισσότερα χρήματα στις τσέπες μας, αλλά προσφέρουν περισσότερα χρόνια ζωής στον πλανήτη, μειώνοντας την κατανάλωση βλαβερών καυσίμων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.