emw.gr

Εταιρίες που κατασκευάζουν και διαθέτουν προς πώληση ηλεκτρικά μηχανάκια επενδύουν στην ασφάλεια

Στην προώθηση της ασφάλειας και την ανάπτυξη νέων μοντέλων ηλεκτροκίνησης, τα οποία θα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες, προσανατολίζονται οι εταιρίες που κατασκευάζουν και διαθέτουν ηλεκτρικά μηχανάκια στην αγορά.

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια καταγράφουν αξιοσημείωτη άνοδο τα τελευταία χρόνια και πλέον τα συναντά κανείς σχεδόν σε κάθε γειτονιά και δρομάκι των μεγάλων αστικών κέντρων του πλανήτη. Από τη νέα αυτή μεγάλη τάση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα, στην οποία τα ηλεκτρικά μηχανάκια φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επενδύουν στη νέα μορφή αυτή οικολογικής, οικονομικής και έξυπνης μετακίνησης. Η αυξημένη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών δημιουργεί νέες απαιτήσεις στην αγορά και θέτει τις βάσεις και την ανάπτυξη νέων μοντέλων με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών.

Γίνονται ακόμη πιο έξυπνα
Σε μια προσπάθεια να μετατραπούν τα ηλεκτρικά μηχανάκια σε ακόμη πιο έξυπνα και κατά συνέπεια ασφαλή οχήματα μεταφοράς, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι κατασκευαστικές εταιρίες. Ανάμεσα στα σχέδια για τα νέα ηλεκτρικά μηχανάκια που θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα χρόνια στην αγορά, φιγουράρουν ιδέες για οχήματα που θα εφαρμόζουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Τα περισσότερα ηλεκτρικά μηχανάκια που μπορεί κανείς να βρει στο εμπόριο, εκτός από οικονομικά και οικολογικά, διαθέτουν και “smart” τεχνολογίες και μπορούν να συνδεθούν με κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρικές συσκευές.

Με το EMW 250W/1000 BOOST μπορεί κανείς να φορτίζει για παράδειγμα το κινητό του τηλέφωνο ενώ απολαμβάνει μια βόλτα εντός ή εκτός πόλεως. Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο άλλωστε διαθέτει θύρα φόρτισης USB και θήκη για κινητά, tablet και άλλες συσκευές. Τα νέα μοντέλα που αναμένεται να κατακτήσουν την αγορά φαίνεται πως θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την τεχνολογία που θα διαθέτουν.

Οι χρήστες των ηλεκτρικών σκούτερ θα μπορούν να συνδέονται με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για αντικείμενα ή άλλα οχήματα που θα συναντήσει ο οδηγός του σκούτερ στον δρόμο του. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των έξυπνων αυτών μοντέλων μετακίνησης θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς θα ενημερώνονται άμεσα για πιθανούς κινδύνους ή άλλα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν στη διαδρομή τους.

Μποτιλιάρισμα τέλος
Εκτός από οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον, τα ηλεκτρικά μηχανάκια διαθέτουν ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση των οδηγών μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τους δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τον προορισμό τους χωρίς να χάνουν όλη την μέρα τους στους δρόμους και στις ατελείωτες ουρές οχημάτων.

Τα νέα μοντέλα ηλεκτρικών σκούτερ ωστόσο φαίνεται πως θα λύσουν τα χέρια των οδηγών ακόμη περισσότερο. Όπως ήδη σχεδιάζουν αρκετοί κατασκευαστές, τα ηλεκτρικά μηχανάκια θα μεταφέρουν σε real-time πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων και έτσι οι οδηγοί θα γνωρίζουν εγκαίρως ποιες οδικές αρτηρίες να αποφύγουν. Ουσιαστικά εκμηδενίζεται η πιθανότητα για κάποιον οδηγό ηλεκτρικού σκούτερ να έρθει αντιμέτωπος με άβολες καταστάσεις, όπως τροχαία ατυχήματα, κυκλοφοριακό χάος και συμφόρηση στους δρόμους, και θα μπορεί να κινείται σε δρόμους με αισθητά χαμηλότερη κίνηση και φυσικά μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η εταιρία EMW αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρίας που ασχολείται εδώ και χρόνια με την ηλεκτροκίνηση και φέρνει στην Ελλάδα όλες τις νέες εξελίξεις και τα σύγχρονα μοντέλα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης.