emw.gr

 Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι εδώ και θα είναι εδώ για πολλές δεκαετίες ακόμη.

tailektrikapodilatatoymellontos

 Μπορεί πριν από μερικές δεκαετίες ένα ηλεκτρικό ποδήλατο να φαντάζεσαι ανέκδοτο, πλέον ωστόσο και χάρη στην ηλεκτροκίνηση, τα ηλεκτρικά ποδήλατα υπάρχουν, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ακολουθούν ανοδική πορεία. Πρόκειται για ένα οικονομικό, πρακτικό και άκρως οικολογικό μέσο μεταφοράς, το οποίο συνδυάζει την άνεση και την ασφάλεια με τη χαμηλού κόστους μετακίνηση εντός και εκτός πόλεως. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα του μέλλοντος ήδη σχεδιάζονται από μεγάλες εταιρίες που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτροκίνηση και όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει η μέρα όπου ένα ποδήλατο θα προβλέπει τον καιρό, θα ειδοποιεί τον ποδηλάτη για την κίνηση στους δρόμους και θα του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει την πιο σύντομη και οικονομική διαδρομή για τον προορισμό του. 

Προηγμένη τεχνολογία
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που μπορεί κανείς να βρει διαθέσιμα σήμερα στην αγορά προσφέρουν εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας σε ιδιαίτερα προσιτό για τον μέσο καταναλωτή κόστος. Στην Ελλάδα, το ηλεκτρικό ποδήλατο Kawasaki Mountain Bike 26' διαθέτει μπαταρία που φορτίζει με 0,10€ - 0,15€ και προσφέρει αυτονομία έως και 60χλμ ανά φόρτιση. Η ηλεκτροκίνηση δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους ενός τέτοιου ηλεκτρικού οχήματος να διανύουν μεγάλες αποστάσεις εντός και εκτός πόλεως με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Το ποδήλατο, μεταξύ άλλων, διαθέτει Digital LCD καντράν με συνολικά πέντε διαφορετικά προγράμματα ενίσχυσης του κινητήρα, τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα τους ποδηλάτες να προγραμματίσουν τη μετακίνησή τους χωρίς να κουραστούν.

Το μέλλον συναρπάζει
Παρά το γεγονός πως ήδη τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν κάνει άλματα στη χρήση των τεχνολογιών που εφαρμόζουν καθώς και στις δυνατότητες που παρέχουν στους ποδηλάτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του κλάδου, το μέλλον προβλέπεται άκρως συναρπαστικό. Μέσα στην επόμενη πενταετία τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μετατραπούν σε ένα ακόμη πιο ελκυστικό μέσο μετακίνησης προσφέροντας μια σειρά από επιπλέον δυνατότητες. Μπαταρία που διαρκεί για πάντα, ακόμη πιο ελαφρύ σκελετό, μεγαλύτερη αντοχή στην πίεση και στο ανώμαλο οδόστρωμα καθώς και υπηρεσίες διασύνδεσης στο διαδίκτυο και παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας όπως η πρόβλεψη του καιρού σε πραγματικό χρόνο, οδηγίες GPS και πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους είναι μόνο μερικές από τις λειτουργίες που θα προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα του μέλλοντος.

Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της κατασκευής και διάθεσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στην παγκόσμια αγορά ήδη στρέφουν το ερευνητικό τους ενδιαφέρον στην περαιτέρω ανάπτυξη τέτοιου είδους ηλεκτρικών μοντέλων. Τα ποδήλατα του αύριο ήδη σχεδιάζονται με τους ειδικούς να εκτιμούν πως τα μεγάλα αστικά κέντρα του πλανήτη θα μετατραπούν πολύ σύντομα σε έξυπνες πόλεις στις οποίες θα κυριαρχούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ και αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα η εταιρία EMW με το άκρως εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό της έχει λανσάρει στην αγορά μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας ενώ παρέχει και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε πολίτες που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν ηλεκτρικά οχήματα, βοηθώντας τους να επιλέξουν το κατάλληλο για τους ίδιους μοντέλο. Η τεχνολογία που συνοδεύει τέτοιου είδους οχήματα εξελίσσεται διαρκώς, καθιστώντας τα ηλεκτρικά ποδήλατα μια επένδυση που αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους κατόχους τους