Ηλεκτροκίνηση με επιδότηση στην Ελλάδα


Ηλεκτροκίνηση με επιδότηση στην Ελλάδα

 

 Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα) έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Πλαίσιο Πολιτικής για την ανάπτυξη της αγοράς προβλέπονται 15.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα το 2030. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο το 10% των οχημάτων που θα κυκλοφορούν στην χώρα το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητα. Πρακτικά, εάν ένας τέτοιος στόχος επιτευχθεί περίπου 600.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Ελλάδας μέχρι το 2030 συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση των ρύπων αλλά και στον περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Επιδότηση αγοράς
Πρόσφατα η νέα κυβέρνηση προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματός της για την παροχή κινήτρων με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, εξετάζεται η παροχή επιδότησης σε όσους πολίτες επιλέξουν να αγοράσουν ένα τέτοιο όχημα, εξαγγελία που έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερα θετικό μάτι. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζουν ήδη αρκετές ανεπτυγμένες χώρες ανά τον κόσμο οι οποίες έχουν στραφεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης έξυπνων πόλεων. Οι πολίτες λαμβάνουν ευνοϊκά κίνητρα, όπως η επιδότηση αγοράς, για να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τους οχήματα με νέα έξυπνα και ηλεκτρικά οχήματα. Ένα τέτοιο μοντέλο σαφώς και θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία και στη χώρα μας καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση που αποτελεί μια πιο οικονομική και οικολογική λύση για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η ηλεκτροκίνηση παρέχει καθαρές μεταφορές με περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων και για αυτό τον λόγο κερδίζει έδαφος σε ολοένα και περισσότερα κράτη. Στην Ελλάδα, η εταιρία EMW προσφέρει μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, δίνοντας λύσεις σε όσους αναζητούν ένα μέσο καθημερινής μετακίνησης οικονομικό, άνετο, μοντέρνο και ταυτόχρονα οικολογικό. Για μετακινήσεις εντός και εκτός πόλεως τόσο τα ηλεκτρικά σκούτερ όσο και τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν ιδανικές επιλογές. Με μια απλή φόρτιση οι οδηγοί τέτοιων ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις (50-60 χλμ) και να μετακινηθούν γρήγορα και έξυπνα μέσα στην πόλη, αποφεύγοντας το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Παράλληλα, πρόκειται για οχήματα τα οποία μπορεί κάποιος να σταθμεύσει πιο εύκολα λύνοντας έτσι έναν μεγάλο πονοκέφαλο για χιλιάδες οδηγούς.

Η Ελλάδα ήδη έχει κάνει βήματα προόδου στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, με τα διαθέσιμα μοντέλα που μπορεί κανείς να βρει στην αγορά να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές, με τους τελευταίους να κάνουν άμεση απόσβεση των χρημάτων που δαπανούν. Το σχέδιο για την παροχή επιδότησης στους οδηγούς ώστε να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα αποτελεί κάτι παραπάνω από θετική εξέλιξη στην αγορά, καθώς θα δοθούν επιπλέον κίνητρα στους πολίτες ώστε να στραφούν στην έξυπνη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία μετακίνησης.

 

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.emw.gr και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.