emw.gr

Μετακινηθείτε γρήγορα, με ασφάλεια και κυρίως οικονομικά με ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια!

Η ηλεκτροκίνηση έχει χτυπήσει την πόρτα της ελληνικής αγοράς οχημάτων εδώ και καιρό, με την εξάπλωσή της να ακολουθεί ραγδαίους ρυθμούς ικανοποιώντας όπως φαίνεται ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Μπορεί πριν από μερικές δεκαετίες να επικρατούσε η λογική πως οι “4 τροχοί παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια” ωστόσο με ορατά πλέον τα οφέλη από την χρήση της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινότητα των πολιτών, αυτή η λογική αρχίζει ήδη να ανατρέπεται. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια έχουν κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή τους, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις και οικονομία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ειδικοί και επιστήμονες ανά τον κόσμο χαρακτηρίζουν την ηλεκτροκίνηση ως την “άνοιξη” στις μετακινήσεις. Προσφέροντας χαμηλό λειτουργικό κόστος, φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, οικονομία στο κόστος μετακίνησης και ελευθερία στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλεως, η ηλεκτροκίνηση άνοιξε ήδη την πόρτα για το μέλλον των μεταφορών με τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως τα ηλεκτρικά μηχανάκια και ποδήλατα.


Εύκολη μετακίνηση
Το βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων και μηχανάκια είναι η ευκολία που παρέχουν στις μετακινήσεις. Σε πόλεις όπου υπάρχουν υποδομές για ποδηλατοδρόμους, οι κάτοχοι των ηλεκτρικών ποδηλάτων μπορούν να μετακινηθούν σε μια λωρίδα χαμηλής κυκλοφορίας, αποφεύγοντας το χάος των μεγάλων δρόμων, ενώ με τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση διανύουν μεγάλες αποστάσεις γρήγορα και κυρίως αβίαστα. Το ίδιο συμβαίνει ωστόσο και σε πόλεις όπου λείπουν τέτοιου είδους υποδομές, καθώς με ένα ηλεκτρικό μηχανάκι οι οδηγοί μπορούν να προσεγγίσουν ακόμη και το πιο απομακρυσμένο σημείο της πόλης γρηγορότερα από κάθε άλλο μέσο μετακίνησης. Πρακτικά, η ηλεκτροκίνηση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να χρησιμοποιούν έξυπνα – και κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον – μέσα μετακίνησης με μεγαλύτερη ευκολία.

Ασφάλεια μέσα στην πόλη
Ο εργονομικός σχεδιασμός των ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ παρέχει μια εμπειρία ασφάλειας και σιγουριάς κατά την οδήγηση. Το ηλεκτρικό ποδήλατο EMW mountain 27.5 για παράδειγμα διαθέτει δισκόφρενο μπρος πίσω καθώς και ζάντες και σκελετό αλουμινίου, τα οποία συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό όχημα, έτοιμο να ακινητοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που απαιτηθεί. Παράλληλα διαθέτει ψηφιακό καντράν ταχύμετρο στο οποίο υπάρχει η ένδειξη στάθμης της μπαταρίας προσφέροντας στους οδηγούς στη δυνατότητα να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την αυτονομία του οχήματός τους. Οι εταιρίες που κατασκευάζουν και διαθέτουν προς πώληση ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια ανά τον κόσμο μεριμνούν ώστε αυτά να παρέχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ανθεκτικότητας ώστε οι οδηγοί να απολαμβάνουν ξέγνοιαστες μετακινήσεις με σιγουριά και ασφάλεια.

Ασυναγώνιστη οικονομία
Ο κάτοχος ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου χρειάζεται κατά μέσω όρο μόλις 1-2,5 ευρώ για να διανύσει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων. Με την τιμή της βενζίνης, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου κίνησης να καλπάζουν, σίγουρα τα ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια αποτελούν τις πιο οικονομικές και συμφέρουσες επιλογές μετακίνησης. Το EMW 250W/1000 Portable battery, ηλεκτρικό μηχανάκι που προσφέρει η εταιρία EMW στην Ελλάδα, διασφαλίζει αυτονομία 70 χιλιομέτρων με μια μόλις φόρτιση με το κόστος χρήσης να ανέρχεται στο 1 ευρώ ανά 500 χιλιόμετρα. Φορτίζεται εύκολα μέσα σε πέντε ώρες σε μια οικιακή πρίζα και αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό.

Η ηλεκτροκίνηση έχει ανοίξει ήδη τα φτερά της και εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας μεγαλύτερα ασφάλεια και οικονομία από κάθε άλλο τρόπο μεταφοράς. Στην Ελλάδα εταιρίες όπως η EMW έχουν αφουγκραστεί τα οφέλη από τη χρήση της ηλεκτροκίνησης προσφέροντας σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα μετακίνησης, άκρως ανταγωνιστικά και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.