emw.gr

Με την ανάγκη για άμεσες και εύκολες μετακινήσεις να είναι πιο μεγάλη από ποτέ, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία

Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά πλέον στις ζωές όλων μας και εκτός των άλλων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις μας. Στην εποχή που διανύουμε, η ανάγκη για έξυπνες και γρήγορες μετακινήσεις, στις οποίες θα αποφεύγεται ο συνωστισμός, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, με τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν μονόδρομο. Το να αποφύγει άλλωστε κανείς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και τον συγχρωτισμό που αυτά συνεπάγονται, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο προστασίας απέναντι σε πιθανή έκθεση στον ιό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες παροτρύνουν ήδη τους κατοίκους τους να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, όπως για παράδειγμα η χρήση έξυπνων οχημάτων (ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια), έναντι των συμβατικών μέσων μαζικής μεταφοράς. Ποια είναι όμως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα από τη χρήστη ηλεκτρικών ποδηλάτων και ηλεκτρικών scooter που τα κάνουν ιδανικά μέσα μεταφοράς την εποχή του Covid-19;

Κρατάτε τις αποστάσεις

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια, είστε σίγουροι πως διατηρείτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τους υπόλοιπους πολίτες που μετακινούνται καθημερινά. Σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς είτε ακόμη και στη στάση που θα περιμένετε το μετρό ή το λεωφορείο εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος του συνωστισμού. Οι αποστάσεις είναι δύσκολο να διατηρηθούν και είναι πολύ πιθανό ακόμη και εάν λαμβάνετε όλα τα προσωπικά μέτρα ασφαλείας να βρεθείτε περικυκλωμένοι από δεκάδες άλλους πολίτες. Στον αντίποδα με ένα ηλεκτρικό μηχανάκι ή ποδήλατο, απολαμβάνετε έξυπνες και γρήγορες μετακινήσεις αποφεύγοντας να συναντήσετε πολλά άτομα συγκεντρωμένα. Σε αντίθεση δε με τα υπόλοιπα συμβατικά οχήματα, όπως λόγω χάρη τα αυτοκίνητα αλλά και τα μηχανάκια, τα ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάζονται αισθητά πιο οικονομικά και αποτελούν λύσεις που σας διασφαλίζουν μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων με ελάχιστο κόστος.

Είστε σίγουροι για την υγιεινή

Έχοντας αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή μηχανάκι και επιλέγοντας έναν τέτοιο τρόπο μετακίνησης εντός και εκτός πόλεως, είστε πέρα για πέρα σίγουροι πως το όχημα σας είναι ασφαλές. Αποφεύγοντας κοινόχρηστα οχήματα αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την υγιεινή των οποίων δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι, απολαμβάνετε μετακινήσεις που εγκυμονούν λιγότερους πιθανούς κινδύνους. Γνωρίζετε ποιος και κάθε πότε έχει χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό ποδήλατο ή μηχανάκι σας, ενώ μπορείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να απολυμάνετε το όχημά σας και είστε απολύτως βέβαιοι για τον βαθμό υγιεινής του.

Φύση και γυμναστική

Οι συνθήκες εγκλεισμού αλλά και περιορισμού των μετακινήσεων που έχει επιβάλει ο κορωνοϊός, έχουν περιορίσει αισθητά την καθημερινή επαφή μας με τη φύση αλλά και τον χρόνο που ενδεχομένως αφιερώνουμε για σωματική άθληση. Η καθιστική ζωή άλλωστε έχει γίνει ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο για αρκετούς πολίτες της χώρας. Ένα ηλεκτρικό μηχανάκι ή ποδήλατο ωστόσο μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη φόρμα σας, να αθληθείτε ενόσω μετακινήστε μέσα στην πόλη, ενώ αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρετε καθαρό αέρα να απολαύσετε την άνοδο της θερμοκρασίας και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και φυσικά να έρθετε πιο κοντά στη φύση, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Εκτός από έξυπνες και οικονομικές λύσεις μετακίνησης τα ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια φαίνεται πως πλέον κερδίζουν έδαφος στην εποχή του κορωνοϊού, καθώς παρέχουν ασφάλεια, εξυπηρετούν τις ανάγκες του λεγόμενου “social distancing” και σας βοηθούν να παραμείνετε σε φόρμα και να γυμναστείτε καθώς μετακινήστε καθημερινά.