emw.gr

Τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών μετακινήσεων ολοένα και περισσότερων καταναλωτών, καθώς αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς και κατακτούν τους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων όλου του κόσμου.

Emw_scooters_mpataries_lithiou

Η ηλεκτροκίνηση είναι το σήμερα αλλά και το αύριο των μετακινήσεων και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα ή σκούτερ. Δεν αρκεί ωστόσο να στραφεί κανείς σε ένα ηλεκτρικό όχημα αλλά να επιλέξει και τα σωστά χαρακτηριστικά αυτού, ώστε να απολαύσει στο έπακρο όλα τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, όπως το χαμηλό κόστος μετακίνησης, την υψηλή απόδοση αλλά και την ευκολία που προσφέρουν για πάσης φύσεως μεταφορά εντός και εκτός πόλεως.

Η EMW αναλογιζόμενη την ηγετική της θέση στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες καταναλωτές που την εμπιστεύονται, μεριμνά ώστε να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά. Για αυτό τον λόγο, τα τελευταία 4 χρόνια χρησιμοποιεί αποκλειστικά μπαταρίες λιθίου στα ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτει στην αγορά, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα άμεσα και πολλαπλά οφέλη που εξασφαλίζουν στους καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, στην EMW επενδύουμε σε ερευνητικό αλλά και σε κατασκευαστικό επίπεδο σε συνεργασία με τα εργοστάσια προκειμένου σε όλα τα οχήματα της EMW να αυξήσουμε την αυτονομία, ώστε κάθε όχημα με μία φόρτιση να μπορεί να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις. Ήδη άλλωστε όλα τα οχήματα που από τις αρχές του 2020 διαθέτουμε στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά διαθέτουν αποκλειστικά μπαταρίες λιθίου και έχουν αυξημένη πραγματική αυτονομία κατά 20-25%.

 

Μπαταρίες λιθίου vs. lead acid

Η μπαταρία λιθίου είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής στη “μάχη” απέναντι στην αντίστοιχη μπαταρία lead acid, χάρη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την καθιστούν κάτι παραπάνω από αναντικατάστατη.

1. Ταχύτερη φόρτιση: Οι μπαταρίες λιθίου φορτίζουν αισθητά ταχύτερα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τύπου lead acid, οι οποίες μπορεί να χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να φτάσουν στο σημείο της πλήρους φόρτισης. Αντίθετα, μια μπαταρία λιθίου φορτίζει γρήγορα μέσα σε λίγες ώρες και αυτό της προσθέτει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, καθώς μπορούμε να φορτίζουμε πιο γρήγορα την μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματός μας και να απολαμβάνουμε τις μετακινήσεις μας στην πόλη ή τις βόλτες μας την περίοδο των διακοπών χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ώρες ατελείωτες αναμένοντας απλά και μόνο τη φόρτιση της μπαταρίας μας!

2. Καλύτερη απόδοση: Εάν συγκρίνουμε δύο ίδια ηλεκτρικά οχήματα με διαφορετική ωστόσο μπαταρία, θα δούμε πως το όχημα με την μπαταρία λιθίου έχει καλύτερη απόδοση προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με το όχημα με μπαταρία lead acid. Πρακτικά αυτό μας εξυπηρετεί στο να μεταφέρουμε περισσότερο βάρος για παράδειγμα, χωρίς να ζορίζεται το ηλεκτρικό όχημά μας και χωρίς να μετρούμε απώλειες σε απόδοση ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να φορτίζουμε τόσο συχνά το όχημά μας.

3. Μικρότερο κόστος: Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται πως οι μπαταρίες lead acid προσφέρουν οικονομία σε ένα ηλεκτρικό όχημα, ωστόσο αυτό απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα. Οι μπαταρίες λιθίου είναι αυτές που μας εξασφαλίζουν καλύτερη ενέργεια και ισχύ και κατά συνέπεια καλύτερη απόδοση του ηλεκτρικού οχήματός μας, και είναι η κατάλληλη επιλογή για κάθε περίπτωση χωρίς να μας προδίδουν στα “δύσκολα” και φυσικά χωρίς να απαιτείται να ξοδέψουμε χρόνο και χρήμα για να τις φορτίσουμε.

Έχετε lead acid; Υπάρχει λύση!

Δυστυχώς δημιουργήθηκε μια εσφαλμένη και άκρως παραπλανητική εικόνα στην αγορά που παρουσίαζε τις μπαταρίες lead acid ως καλύτερες από τις μπαταρίες λιθίου, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να υποστηριχθεί με επιχειρηματολογία. Άλλωστε, καταναλωτές που έκαναν το λάθος να στραφούν σε τέτοιου είδους επιλογές για τα ηλεκτρικά οχήματά τους αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα (ή και πολύ αργά) την παραπλάνηση και άρχισαν να αναζητούν τρόπους για να βγουν από την ταλαιπωρία και τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η EMW ανέλαβε δράση για να βοηθήσει τους καταναλωτές που βρέθηκαν σε αυτή τη δεινή θέση και αναλαμβάνει την αλλαγή μπαταρίας από lead acid σε μπαταρία λιθίου για οποιοδήποτε ηλεκτρικό σκούτερ ή ποδήλατο και μάλιστα ανεξάρτητα από τη μάρκα του. Το άκρως καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας κατευθύνει πλήρως για όλες τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν ώστε να ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία lead acid που έχετε προμηθευτεί να μετατραπούν σε σύγχρονα, αξιόπιστα, αποδοτικά και άκρως οικονομικά οχήματα που θα ανταποκρίνονται πλέον στις πραγματικές σας ανάγκες!