emw.gr

 Παρόλο που επικρατεί μια παρωχημένη και απαρχαιωμένη αντίληψη ορισμένων ‘’old school” ποδηλατών ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα απευθύνονται σε τεμπέληδες που δεν θέλουν να γυμναστούν και ότι δεν παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια, η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

 Παρόλο που επικρατεί μια παρωχημένη και απαρχαιωμένη αντίληψη ορισμένων ‘’old school” ποδηλατών ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα απευθύνονται σε τεμπέληδες που δεν θέλουν να γυμναστούν και ότι δεν παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια, η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έπειτα από συστηματικές έρευνες αποδείχθηκαν πώς είναι καλύτερα για την υγεία ενός ατόμου σε σχέση με τα συμβατικά.


Η ποδηλασία έχει την δυνατότητα να βοηθάει πολλούς ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους εκγύμνασής τους και να διατηρούνται σε φόρμα, ιδιαίτερα αν είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους, όπως το να χρησιμοποιείς το ποδήλατό σου για να πας στην δουλεία σου (μια καθημερινή αναπόφευκτη ρουτίνα). Ωστόσο όσο και ιδανικό και αν ακούγεται το να χρησιμοποιείς ένα ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, δεν θα γίνεις ξαφνικά ολυμπιονίκης της ποδηλασίας για να μπορείς να διανύεις τεράστιες αποστάσεις , με μεγάλες ανηφόρες, αλλά και αν το καταφέρνεις (μπράβο σου πάντως) θα χρειαστεί σίγουρα να έχεις μαζί σου μια δεύτερη αλλαξιά με ρούχα. Κάπου εδώ έρχονται λοιπόν τα ηλεκτρικά ποδήλατα και κάνουν την ποδηλασία προσιτή και βατή σε μία πολύ μεγαλύτερη γκάμα ατόμων , δίνοντας υποβοήθηση στις ανηφόρες, στην επίτευξη μεγάλων αποστάσεων κ.α. Με λίγα λόγια δίνουν σε εσένα, που είσαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, την δυνατότητα να διανύσεις μεγάλες και δύσκολες αποστάσεις , χωρίς να χρειάζεται να κάνεις προετοιμασία για τους ολυμπιακούς αγώνες, αλλά παράλληλα να γυμνάζεις και να βελτιώνεις την σωματική (γιατί όχι και την ψυχική) σου υγεία.


Σίγουρα καλά όλα αυτά και πολύ λογικά , αλλά κάπου εδώ έρχονται οι ‘’old school’’ σκληροπυρηνικοί ποδηλάτες και σου λένε ότι κάνοντας υποβοηθούμενη ποδηλασία δεν γυμνάζεσαι καθόλου, είσαι τεμπέλης ,πάρε κανονικό ποδήλατο! Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι και το ηλεκτρικό ποδήλατο απαιτεί να χρησιμοποιείς το πεντάλ όλες τις στιγμές (γιατί το έχει εξάλλου!?), οπότε το σώμα γυμνάζεται κανονικά και ακόμα καλύτερα γυμνάζεται ελεγχόμενα, είναι καθαρά στο χέρι σου πόσο ή αν θα έχεις υποβοήθηση οποιαδήποτε στιγμή.


Ένας ακόμα λόγος που καθιστά το ηλεκτρικό ποδήλατο καλύτερο σε σχέση με το συμβατικό, είναι πως έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι χρησιμοποιούν το πρώτο για την μετακίνησή τους, το χρησιμοποιούν συχνότερα και για πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο διανύεις διπλάσιες αποστάσεις από το συμβατικό , σε λιγότερο χρόνο , φορώντας απλά τα καθημερινά σου ρούχα(δεν θα φοράς κολάν, την γλίτωσες). Εκεί δηλαδή που θα έπαιρνες το αυτοκίνητό σου για να πας στο περίπτερο (το έχεις κάνει παραδέξου το) , χρησιμοποιείς ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και τα κάνεις όλα ξεκούραστα και γυμνάζεσαι και παράλληλα (μπορείς να την φας τώρα την σοκολάτα από το περίπτερο χωρίς τύψεις).


Επιπρόσθετα το ηλεκτρικό ποδήλατο πέρα από την αερόβια γυμναστική που σου προσφέρει, δυναμώνει πολύ περισσότερο τους μυς (θα πάρεις και όγκο) και την δύναμη σου, διότι όντας πιο βαρύ από το συμβατικό , χρειάζεται να ασκείς μεγαλύτερη δύναμη για την διατήρηση της ισορροπίας σου.


Εν κατακλείδι τα ηλεκτρικά ποδήλατα απευθύνονται σε μία μεγάλη γκάμα καθημερινών ανθρώπων, προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκγύμναση και βελτιώνουν πολύ την σωματική και ψυχική υγεία του ποδηλάτη. Είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους ελεγχόμενης γυμναστικής.


Τι περιμένεις ακόμα να σε πείσουμε ; Έλα σήμερα από το κατάστημα της EMW για ένα δωρεάν test ride (χωρίς ποδηλατικό κολάν) ή δες όλα τα διαθέσιμα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων.