emw.gr

Η μετακίνηση εντός και εκτός πόλεως δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη και οικονομική.

Η μετακίνηση εντός και εκτός πόλεως δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη και οικονομική!

Πριν από μερικές δεκαετίες η ιδέα και μόνος ενός οχήματος το οποίο θα έμπαινε στην πρίζα φάνταζε ως σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα αποτελεί απλά μέρος της καθημερινότητάς μας. Η ηλεκτροκίνηση χάρη στα άλματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έδωσε σάρκα και οστά στα έξυπνα οχήματα τα οποία κατακλύζουν τις ανεπτυγμένες και σύγχρονες πόλεις του κόσμου με ραγδαίους ρυθμούς.

Τα έξυπνα οχήματα, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια, τα συναντά κανείς πλέον και στην Ελλάδα με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να αυξάνεται διαρκώς και την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει έδαφος. Στα βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ συγκαταλέγονται το χαμηλό τους λειτουργικό κόστος, η φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς και η οικονομία που διασφαλίζουν. Τη στιγμή που ένας κάτοχος αυτοκινήτου χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 και 12 ευρώ για να διανύσει μια απόσταση 100 χλμ, οι ιδιοκτήτες ενός ηλεκτρικού σκούτερ μπορούν με 1 ευρώ να εξασφαλίσουν απόδοση 500 χλμ. Το χαμηλό κόστος χρήσης τους καθιστά τα ηλεκτρικά μηχανάκια και ποδήλατα ασυναγώνιστα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους κάνουν απόσβεση των χρημάτων που δαπανούν για την απόκτησή τους άμεσα ενώ παράλληλα μειώνουν δραματικά τα έξοδα για τη μεταφορά τους εντός και εκτός πόλεως. Ενώ οι οδηγοί αυτοκινήτων ή μηχανών αναζητούν πλησιέστερο βενζινάδικο, οι κάτοχοι ηλεκτρικών σκούτερ ή ποδηλάτων αρκούνται σε μια απλή πρίζα οικιακής χρήσης. Στο εμπόριο μάλιστα υπάρχουν και ηλεκτρικά μοντέλα με αποσπώμενες μπαταρίες τα οποία επιτρέπουν στους κατόχους τους να βγάζουν τις μπαταρίες και να τις φορτίζουν σε κοντινές πρίζες.

Στην Ελλάδα η EMW δραστηριοποιείται στη διάθεση έξυπνων οχημάτων στην αγορά, αξιοποιώντας στο έπακρο τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο ολοένα και περισσότερες πόλεις προσανατολίζονται σε κυκλοφοριακά μοντέλα στα οποία προτεραιότητα έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Μεγάλα αστικά κέντρα ήδη προωθούν τη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων, αμαξιών, σκούτερ και ποδηλάτων, δίνοντας μάλιστα κίνητρα στους κατοίκους να επιλέξουν τέτοιου είδους οχήματα μεταφοράς. Ο λόγος; Μα φυσικά η μείωση των ρύπων. Τα ηλεκτρικά οχήματα παράγουν μηδενικούς ρύπους γεγονός που τα καθιστά πλήρως φιλικά προς το περιβάλλον. Το καυσαέριο στα μεγάλα αστικά κέντρα μειώνεται και έτσι οι κάτοικοι απολαμβάνουν, εκτός από οικονομία, και καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Η ηλεκτροκίνηση έκανε τις μετακινήσεις εύκολη υπόθεση. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιούν, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και μηχανάκια επιτρέπουν στους κατόχους τους να απολαμβάνουν τις μετακινήσεις τους με οικονομία και ασφάλεια. Φορτίζεις, γεμίζεις την μπαταρία και φεύγεις. Τα τρία βασικά – και πολύ απλά – βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς για να βγει μια βόλτα με το ηλεκτρικό του μηχανάκι. Το EMW 250W/1000 Portable battery είναι ένα τέτοιο έξυπνο όχημα που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 45χλμ, έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και δεν χρειάζεται ποτέ service. Πρακτικά, πρόκειται για ένα άκρως λειτουργικό και κυρίως οικονομικό μέσο μεταφοράς αρκεί να αναλογιστεί κανείς τα κόστη για την αγορά και συντήρηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου ή άλλου οχήματος. Τα έξυπνα οχήματα δεν είναι πλέον σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας και προσφέρουν άνεση, σιγουριά και κυρίως οικονομία. Με μια βόλτα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας EMW μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη γκάμα τέτοιων ηλεκτρικών μοντέλων και να επιλέξει το κατάλληλο για τις μετακινήσεις του εντός και εκτός πόλεως.