emw.gr

 Η ανάγκη να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση των μεγάλων αστικών κέντρων δημιουργεί νέες απαιτήσεις

 Με τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη να επιχειρούν να μειώσουν τη χρήση των αυτοκινήτων στα αστικά κέντρων των πόλεων και να περιορίσουν τους ρύπους που αυτά παράγουν, η ανάγκη για μεταφορές προϊόντων αλλά και προσώπων μπορούν να καλυφθούν με τη χρήση των Cargo Bikes. Ένα νέο μοντέλο βιώσιμων εμπορικών αστικών μεταφορών που έχει εξελιχθεί σε ευρωπαϊκή τάση τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότερες χώρες να το εφαρμόζουν, επιχειρώντας να δημιουργήσουν πράσινες και φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις.

Τι είναι τα Cargo Bikes και γιατί συμφέρουν!
Τα Cargo Bikes δεν είναι παρά οι διανομείς με τα ποδήλατα, που τελευταία συναντάμε όλο και πιο συχνά και στην Ελλάδα. Πρόκειται κυρίως για ηλεκτρικά ποδήλατα, ειδικά προσαρμοσμένα για να επιτρέπουν τη μεταφορά προϊόντων και τα οποία φυσικά δεν παράγουν ρύπους. Πρακτικά πρόκειται για μια τάση στην οποία οι γνωστοί σε όλους μας διανομείς φτάνουν στην πόρτα μας είτε για να παραδώσουν ένα δέμα ή για να παραλάβουν κάτι από εμάς με… ηλεκτρικά ποδήλατα. Κάτι αντίστοιχο αρχίζουν να εφαρμόζουν ολοένα και περισσότερες εταιρίες παραγωγής και διανομής φαγητού και καφέ, οι οποίες μάλιστα αναρτούν αγγελίες ζητώντας διανομείς με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τα ποδήλατα με δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων ή προσώπων, τα γνωστά λοιπόν Cargo Bikes, καταγράφουν ανοδική πορεία σε όλες της χώρες και οι τάσεις της αγοράς δείχνουν πως όλο και περισσότεροι επιλέγουν ένα Cargo Bike για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή να πραγματοποιήσουν μεταφορές αντικειμένων. Με τη δε χρήση της ηλεκτρικής υποβοήθησης και χάρη στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, τέτοιου είδους ποδήλατα φαντάζουν να είναι το μέλλον των εμπορικών αστικών μεταφορών. Το κόστος για τις μετακινήσεις με ένα τέτοιο όχημα είναι αισθητά μικρότερο από τα συμβατικά οχήματα, ενώ ταυτόχρονα το γεγονός πως πρόκειται για “πράσινες” επιλογές μετακίνησης τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά.

Έξυπνα και βολικά
Τα Cargo Bikes εκτός από φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα είναι και έξυπνα αλλά και βολικά. Επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία κινήσεων εντός πόλεως και έτσι οι διανομείς καταφτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Το γεγονός ότι δεν παράγουν ρύπους τα καθιστούν ιδανικές επιλογές για τη μεταφορά προϊόντων μέσα στα μεγάλα και ήδη επιβαρυμένα από τους ρύπους συμβατικών οχημάτων αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα οι εταιρίες που κατασκευάζουν τέτοια οχήματα φαίνεται να ακολουθούν την τάση της αγοράς της ηλεκτροκίνησης και παρουσιάζουν σχέδια για νέα μοντέλα, ακόμη πιο σύγχρονα και άνετα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι στην αγορά μπορεί κανείς να βρει μέχρι και αναδιπλούμενα ποδήλατα.

Στην Ελλάδα τα Cargo Bikes φαίνεται να κερδίζουν δειλά δειλά έδαφος, μιας και ολοένα και περισσότερες εταιρίες διανομής προϊόντων τα επιλέγουν. Πρόκειται άλλωστε για μια γενικότερη τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας με τα ηλεκτρικά οχήματα να καταγράφουν άνοδο. Η εταιρία EMW, πρωτοπόρος σε θέματα ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από αντίστοιχα ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά και άνετα.