Οι 10 σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά Ι.Χ. (11/12/2014)

Σε λειτουργία βρίσκονται πλέον οι 10 από τους 15 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναπτύσσει η ΔΕΗ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion.

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης στην Αθήνα (26/04/2014)

Η έλλειψη υποδομής για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί πλέον παρελθόν για την πόλη της Αθήνας. Με μικρά βήματα στην αρχή, χάρη αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δημιουργούνται οι πρώτες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι “νεωτεριστές” κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων.
Πηγή www.4troxoi.gr

Ηλεκτρικό αυτοκινήτο που θα κατασκευάζει η Mercedes στην Κίνα (26/03/2014)

Η επίσημη πρεμιέρα του Densa EV θα γίνει στην Auto China 2014, τη 13η έκθεση του Πεκίνου, που θα γίνει από τις 21 έως τις 29 Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία για ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, αλλά λέγεται πως η αυτονομία θα φτάνει τα 250 χιλιόμετρα.

πηγή: www.carzine.gr

ΚΤΕΟ και συνεργεία θα μπορούν να «φορτίζουν» ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (03/02/2014)

ΚΤΕΟ και συνεργεία θα μπορούν να «φορτίζουν» ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Τη δυνατότητα να εκγκαταστήσουν συσκευές φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα έχουν πλέον τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ όπως προβλέπει ο νόμος 4233/2014 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 15 του νόμου επεκτείνεται η δυνατότητα τροφοδοσίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Μέχρι σήμερα τη δυνατότητα αυτή είχαν μόνο τα πρατήρια υγρών καυσίμων, φυσικού αερίου και υγραερίου.

Με τον νέο νόμο ορίζεται επίσης ότι τα «Πρατήρια παροχής Καυσίμων και Ενέργειας» μπορούν να διαθέτουν οποιονδήποτε συνδυασμό υγρών καυσίμων, υγραερίου (LPG) ή/και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), βιοκαύσιμο (όπως βιοαιθανόλη και βιοντίζελ), ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο, καθώς και λοιπούς εναλλακτικούς τύπους καυσίμων.

Οι προδιαγραφές για τη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας, βιοκαυσίμων και υδρογόνου θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που πρέπει να εκδοθεί σε έξι μήνες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ηλεκτρικά λεωφορεία φορτίζονται καθ’ οδόν (25/01/2014)

Η Νότιος Κορέα έχει ανάψει το διακόπτη στην εκμετάλλευση εναλλακτικών πόρων με ηλεκτρικά λεωφορεία να αντικαθιστούν τα οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας. Η διαδρομή 12 χιλιομέτρων που διανύουν τα λεωφορεία αυτά είναι η μοναδική στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως γιατί τα οχήματα που κινούνται κατά μήκος της μπορούν να φορτιστούν απλά περνώντας πάνω από συγκεκριμένα σημεία του δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδες:   1  2  3  4  5 Επόμενη