Ηλεκτρικό αυτοκινήτο που θα κατασκευάζει η Mercedes στην Κίνα (26/03/2014)

Η επίσημη πρεμιέρα του Densa EV θα γίνει στην Auto China 2014, τη 13η έκθεση του Πεκίνου, που θα γίνει από τις 21 έως τις 29 Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία για ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, αλλά λέγεται πως η αυτονομία θα φτάνει τα 250 χιλιόμετρα.

πηγή: www.carzine.gr

ΚΤΕΟ και συνεργεία θα μπορούν να «φορτίζουν» ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (03/02/2014)

ΚΤΕΟ και συνεργεία θα μπορούν να «φορτίζουν» ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Τη δυνατότητα να εκγκαταστήσουν συσκευές φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα έχουν πλέον τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ όπως προβλέπει ο νόμος 4233/2014 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 15 του νόμου επεκτείνεται η δυνατότητα τροφοδοσίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Μέχρι σήμερα τη δυνατότητα αυτή είχαν μόνο τα πρατήρια υγρών καυσίμων, φυσικού αερίου και υγραερίου.

Με τον νέο νόμο ορίζεται επίσης ότι τα «Πρατήρια παροχής Καυσίμων και Ενέργειας» μπορούν να διαθέτουν οποιονδήποτε συνδυασμό υγρών καυσίμων, υγραερίου (LPG) ή/και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), βιοκαύσιμο (όπως βιοαιθανόλη και βιοντίζελ), ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο, καθώς και λοιπούς εναλλακτικούς τύπους καυσίμων.

Οι προδιαγραφές για τη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας, βιοκαυσίμων και υδρογόνου θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που πρέπει να εκδοθεί σε έξι μήνες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ηλεκτρικά λεωφορεία φορτίζονται καθ’ οδόν (25/01/2014)

Η Νότιος Κορέα έχει ανάψει το διακόπτη στην εκμετάλλευση εναλλακτικών πόρων με ηλεκτρικά λεωφορεία να αντικαθιστούν τα οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας. Η διαδρομή 12 χιλιομέτρων που διανύουν τα λεωφορεία αυτά είναι η μοναδική στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο κυρίως γιατί τα οχήματα που κινούνται κατά μήκος της μπορούν να φορτιστούν απλά περνώντας πάνω από συγκεκριμένα σημεία του δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα

Ραγδαίες εξελίξεις στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. (05/11/2013)

Η ανάγκη για κίνηση με μηδενικούς ρύπους αλλά και οι απαιτήσεις του σύγχρονου οδηγού για περισσότερη αυτονομία και οικονομία ωθούν την αυτοκινητοβιομηχανία στην παραγωγή και διάθεση εκπληκτικών αυτοκινήτων!

 

Πλέον η φιλοσοφία αυτών των οχημάτων είναι ολοκληρωτικά δομημένη γύρω από την οικονομία αλλά και την άνεση του οδηγού. Η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 130-160 χιλιόμετρα υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και οι μπαταρίες τους είναι αισθητά λιγότερο ευαίσθητες στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

 

Μια σειρά από έξυπνες λύσεις όπως αντλίες θέρμανσης και φώτα LED μειώνουν την κατανάλωση ισχύος. Σε αυτό συμβάλει επίσης και η χρήση ελαφριών κατασκευαστικών υλικών όπως το CFRP τα οποία μειώνουν το βάρος του οχήματος χωρίς όμως να μειώνουν και τα στάνταρ ασφαλείας.

 

Σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα όπως το BMWi διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης το οποίο υποδεικνύει τα πλησιέστερα διαθέσιμα σημεία φόρτισης ενώ μπορεί να πραγματοποιεί και κρατήσεις για μια θέση φόρτισης!

 

Όσον αφορά την οικιακή φόρτιση, αυτή επιτυγχάνετε πλήρως ακόμη και στις έξι ώρες. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά και ταχυφορτιστές οι οποίοι θα μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από μισή ώρα!

 

Αναμφίβολα το μέλλον του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό!

 

Πρόγραμμα Ele.C.Tra. “Electric City Transport” (04/11/2013)

Το πρόγραμμα Ele.C.Tra. “Electric City Transport” συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Intelligent Energy – Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει σκοπό να προωθήσει τη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ σε αστικές περιοχές, εμπλέκοντας πολίτες και τουρίστες στην καθημερινή χρήση των «πράσινων» μέσων μεταφοράς και εκσυγχρονίζοντας τα οχήματα πόλης. Η πιλοτική εφαρμογή του scooter sharing system σε 3 Ευρωπαϊκές πόλεις θα μεταφέρει καλές πρακτικές σε τουλάχιστον άλλες 5 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της ζώνης της Ανατολικής Αττικής, με σκοπό να εμπλέξει ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων πολιτών.


Στο προκαταρκτικό στάδιο του έργου χρειάζεται να διερευνηθούν οι συνήθειες στις μεταφορές αλλά και οι διαθέσεις εφαρμογής συστήματος ηλεκτρικών σκούτερ, των τοπικών φορέων, των πολιτών αλλά και των τουριστών μέσα από την υλοποίηση ενός ερωτηματολογίου.


Μπορείτε να συμμετάσχετε στο ερωτηματολόγιο εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος ή την σελίδα του στο facebook
 

Σελίδες:   1  2  3  4  5 Επόμενη